De Lochemse Berg en Boerderij ’t Gagel bundelen krachten
Bij Hotel/Restaurant de Lochemse Berg geloven we in de kracht van verbinding: met de natuur, met elkaar en met de oorsprong van wat we eten. Daarom zijn we verheugd om onze nieuwe samenwerking aan te kondigen met Boerderij ’t Gagel, onderdeel van de Lenteland Coöperatie. Deze samenwerking is voor ons een logische en inspirerende volgende stap in onze missie om onze gasten niet alleen culinair in de watten te leggen, maar ook bewust te maken van de schoonheid en het belang van duurzaam leven en eten.

Een gedeelde visie op kwaliteit en duurzaamheid
Sinds onze overname in 2023 hebben wij als team van Hotel/Restaurant de Lochemse Berg het hotel met zorg getransformeerd tot een plek waar ingetogen luxe hand in hand gaat met kunst, natuur en aandacht voor het goede leven. Onze eigen moestuin, bijenkassen en boomgaard vormen het hart van onze keuken, waarin seizoensgebonden en lokale ingredienten de hoofdrol spelen. Deze aanpak sluit naadloos aan op de filosofie van Boerderij ’t Gagel.
Boerderij ’t Gagel
Boerderij ’t gagel, Ook wel de ‘Achtertuin van Lochem’, bewerkt op regeneratieve wijze 45 hectare landbouwgrond aan de Gageldijk. Hier groeien, fruit, noten en kruiden op een manier die het bodemleven versterkt en biodiversiteit stimuleert. Er wordt niet gespoten of gespit, zodat flora en fauna de ruimte krijgen en de bodem gezond blijft. Dieren worden uitgenodigd in het ecosysteem en er wordt een grote soortenrijkdom geïntroduceerd. Het resultaat? Pure, voedzame en smaakvolle ingrediënten – precies zoals wij het graag aan onze gasten serveren.
De basis van de kwaliteit van ons product word al op de boerderij gelegd, en dat proef je.
Ben je nu ook zo nieuwsgierig geworden? Zondag 11 mei staat er een weer heerlijke open dag op de planning bij boerderij ’t Gagel. Of boek hieronder je tafel in het restaurant.

