De Telegraaf beoordeeld ‘Een droom van een hotel op de Lochemse Berg’

 

Een prachtig artikel in de Telegraaf; wat zijn wij trots op deze woorden. Wat een droom al niet te weeg kan brengen.

Door Sigrid Stamkot

Lees het artikel hier

 

Een droom van een hotel op de Lochemse Berg
Een goed bed, een fijne douche, perfecte service: VRIJ kroont elke week een onderkomen. Dit keer verblijven we in Hotel de Lochemse Berg in het Gelderse Lochem.

Al jong hadden dertigers Marlies Rood en Steven Rotscheid, los van elkaar, een droom: ooit een eigen hotel met restaurant. Ze leerden elkaar op de Hotelschool Leeuwarden kennen en deden veel ervaring op bij klinkende namen als Noble in Den Bosch, Hilton, Waldorf Astoria en Librije’s Zusje in Amsterdam. Die droom bleef lonken en werd als stel alleen maar sterker.

Hun wens kwam vorig jaar uit met hotel De Lochemse Berg. Het woonhuis uit 1900, in de bossen verscholen, was al eens een hotel, maar dan voor nonnen die moesten eten wat de pot schafte. Dat doen wij vanavond ook, maar dan in het kakelverse restaurant dat Marlies en Steven hebben opgezet; de vorige eigenaar hield het bij kamers.

Verrassende keuken

Vanuit de halfopen keuken komen verrassende gerechten: langzaam gegaarde shortrib met zoete aardappelcrème en harissa, skrei met wortel, pompoen, gember en kardemom en een dessert met Achterhoekse limoncello en bloedsinaasappelijs. Marlies legt met een brede lach alles uit, van recept tot interieurdetail, van de door henzelf gekozen Duitse bubbel tot de kleuren. Je merkt aan alles dat zij, samen met haar man en hun dochtertje, hier haar droom beleeft.

In het hotel hangt overal interessante kunst in de meest uiteenlopende stijlen, de originele granieten vloer op de benedenverdieping is een plaatje, de tien kamers liggen verstopt met eigen booghalletjes. Naast het restaurant heeft het stel een stijlvolle zithoek gemaakt inclusief open haard, tijdschriften en zitjes om nooit meer uit te komen. Gasten maken er ook daadwerkelijk gebruik van, waardoor het voelt alsof je op familievisite bent, zo comfortabel en gezellig.

Uitgebreide verwennerij

Die sfeer sijpelt door in het restaurant waar gasten uit het hotel, maar ook daarbuiten, welkom zijn. We blijven dan ook laat hangen, kletsend met Marlies en andere gasten.

In de ruime kamer met balkon en zicht op het bos schuiven we de inpandige luiken voor de grote ramen en duiken we het grote en comfortabele bed in. Aan de details als thee op de kamer, hoogwaardige badkamerproducten en grote inloopdouche merken we: deze mensen snappen wat nodig is om een verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

De volgende ochtend gaat de verwennerij door met een uitgebreid ontbijt, waardoor we wederom weer lang in de donkergroene fluwelen stoelen aan de lichteikenhouten tafel zitten. De droom van Marlies en Steven is uitgekomen en daar mochten wij even in (weg)dromen. En hoe!

 

In ’t kort

Interieur: Stijlvol met oude details en nieuw design, warme kleuren en huiselijke accessoires als kleedjes, tijdschriften en kaarsen.

Locatie: Op de Lochemse Berg, een 49,2 meter hoge heuvel, omringd door bos. Zutphen en Deventer liggen op korte afstand. In de omgeving zijn diverse fiets- en wandelroutes.

Service: Hartelijk en enthousiast.

Praktisch: Ongeveer anderhalf uur rijden van Utrecht. Kamerprijzen vanaf 100 euro, diner 57 euro. delochemseberg.nl