Niels

Wat vragen of het team beter te leren kennen; ik; Marlies stel ze en jij kan meegenieten.

De souschef; opgegroeid in Vaassen net zoals Chef Tjade en de eigenaar Steven. De vader van Niels houdt van koken en zijn oma is vroeger chef geweest. Maar dit was niet hetgeen dat ervoor zorgde dat Niels in de horeca belande. ‘Ik ben begonnen als afwasser bij een kleine Italiaan en mocht af en toe helpen met keuken dingen; hierdoor ging het vuurtje branden. Daarna nog afwassen bij de Leest in Vaassen en toen gestart met de koks opleiding.’

Wat vind je het leukste onderdeel uit de keuken? ‘Vroeger vond ik de Patisserie het leukst, omdat ik hiermee mocht helpen bij de Leest. Nu heb ik eigenlijk geen favoriet meer, alles vind ik leuk. Het is leuk om voorruitgang te zien, en jezelf te verbeteren en groeien hierin.’

Wij zien ook een groot verschil met de Niels die hier binnenstapte en de Niels nu; met zelfvertrouwen en een grote glimlach staat hij te beuken in de keuken. Hij heeft een portie droge humor en zorgt voor sfeer in de keuken.  ‘Plezier beleven en houden in het werk vind ik het belangrijkste wat er is’

Hoe vind je die Moestuin eigenlijk? ‘Zo dat is wel iets hoor; het verschil in smaak is echt zo groot. Neem bijvoorbeeld die radijsjes; in de winkel zijn ze vaak waterig maar deze zijn pittig en vol smaak.
‘Mijn lievelingsgroente zijn Ui of prei, ui is de basis van alles, die zorgen voor smaak.’ Wat vind je niet lekker dan Niels? ‘Kaas; schimmelkaas (je had zijn gezicht moeten zien toen dit onderwerp aan de beurt was) dat vind ik echt niet lekker. Vaak geprobeerd maar het gaat er niet in.’

Je bent blij op het werk en ben je ook blij privé? ‘Jazeker; ik een vriendin die maakt me gelukkig en houdt ook nog eens erg van eten. Wat wil je nog meer? We gaan minimaal één keer in de twee weken uit eten. We hebben samen een lijst gemaakt van alle restaurants die we willen bezoeken; we zijn voorlopig nog niet uitgegeten.’

Je wilt je graag verbeteren en voorruitgang zien; heb je een eigenschap die niet zo goed is? ‘Ja ik ben bang om fouten te maken; maar daar tegenover staan eigenschappen waar ik wel heel trots op ben. De wil om hard te werken, georganiseerd te werk gaan en de wil om te verbeteren.’ Niels beseft maar al te goed dat je dan af en toe fouten moet maken; de bekende vicieuze cirkel. Juist dit soort onderwerpen bespreken we graag als managementteam; zodat je elkaar kan helpen verder te ontwikkelen. We zijn een jong team en niet bang om ons kwetsbaar op te stellen.

Laatste vragen:

Bier of wijn? Ligt aan het moment, twijfel.. twijfel… oke ik kies voor bier maar niet als ik uiteten ga dan drink ik altijd wijn!
Liever groente of vlees?  Ik ga voor ‘vlees’

Liever vlees of vis? Ik ga nog steeds voor ‘vlees’

 

Oke en dan in januari ga jij weer een gerecht verzinnen; dat wordt zeker vlees?
‘Nee vegetarisch!’ Kijk daar is dat puntje weer jezelf verbeteren en voorruitgang zien.

 Ik denk dat 2024 heel veel moois gaat brengen voor ons alle.